Patru bucureșteni s-au rătăcit azi-noapte în Bucegi

Salvamontiștii dâmbovițeni au fost solicitați aseară, în jurul orei 19:00, să intervină pentru recuperarea mai multor turiști care, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nu au mai fost capabili să se orienteze și să înainteze prin stratul gros de zăpadă și în situație de vizibilitate precară. Aceștia s-au abătut de la traseul marcat pornind pe întuneric, prin pădure.

„Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști (muntele Tătaru), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanșă, salvamontiștii au fost nevoiți să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiții de siguranță la cei aflați în dificultate”, se precizează într-un comunicat remis presei de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

În acțiune a mai fost mobilizată încă o echipă, formată din alți doi salvatori montani pentru a veni în sprijinul colegilor plecați în căutare. Turiștii au fost localizați în jurul orei 00:30. Acțiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru turiști bucureșteni au fost conduși la Cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele.

„Turiștii nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puțin speriați, dar odată cu apariția salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operațiunii de căutare, echipa de salvatori a menținut permanent legătura cu turiştii rătăciți”, se mai precizează în comunicat.

Salvamontiștii fac apel la turiștii care doresc să ajungă în zona montană a județului Dâmbovița să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic la numărul 0726.686.685 despre starea traseelor și condițiile meteorologice.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole