Parlamentarii PSD PRAHOVA condamna actele de vandalism savarsite in cimitirul evreiesc din Ploiesti

Parlamentarii PSD PRAHOVA condamna actele de vandalism savarsite in cimitirul evreiesc din Ploiesti

Parlamentarii PSD Prahova condamna cu fermitate acteel de vandalism desfsurate in cimitirul evreiesc din Ploiesti. Primele care au reactionat public au fost senatorul Laura Fulgeanu Moagher si deputatul Simona Maya Teodoroiu.

„Distrugerea mai multor pietre funerare din Cimitirul Evreiesc din Ploiești reprezintă un gest incalificabil îndreptat împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi. Este un gest care aduce atingere patrimoniului cultural, precum și valorilor și principiilor românești.
Condam ferm aceste actiuni iresponsabile și sper ca autoritățile să acționeze cu fermitate în vederea identificării și sancționării celor care se fac vinovați de acest gest extrem de grav.”, a scris judecatorul Maya Teodoroiu, deputat PSD PRAHOVA, pe pagina sa de Facebook.

Si senatoarea Laura Moagher a avut o iesire dura la adresa celor care au vandalizat pietrele funerare din cimitirul evreiesc si a solicitat autoritatilor locale sa ia masuri pentru identificarea si pedepsirea vinovatilor:

„Vandalizarea celor aproape 20 de pietre funerare din Cimitirul Evreiesc din Ploiești mi-a stârnit mâhnirea și revolta cu privire la actul brutal ce a avut ca scop distrugerea acestor monumente funerare.
Gestul reprezintă un act de iresponsabilitate și o jignire la adresa comunității evreiești, dar și împotriva diversității întregii societăți românești.
Condamn fără echivoc acest act de vandalism, sunt alături de familiile de evrei ale căror morminte au fost profanate și totodată solicit autorităților competente să aducă grabnic în fața justiției pe cei vinovați, pentru a fi pedepsiți pe măsura faptelor pe care le-au săvârșit.”, a declarat Moagher.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole