Părerea autorităților: Sunt grădinițe în județul Botoșani care nu ar trebui să înceapă activitatea – VIDEO

Situația unităților școlare în prag de începere a noului an școlar a fost dezvăluită într-o conferință de presă de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani. Potrivit unui raport întocmit la cererea acestora, sunt încă multe școli din județ care au au toaleta în curte și reprezintă un real pericol pentru elevi.    Directorul DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că s-au făcut controale și s-au depistat unități de învățământ care nici nu ar trebui să înceapă anul școlar.

„În general sunt grădinițe unde grupul sanitar este în curte. Noi am recomandat ca în aceste unități să nu se înceapă activitatea, pentru că sunt zone care pot provoca daune copiilor și nu ne permitem acest lucru. Sunt WCuri în curte, nu sunt conforme și ar pune în pericol viața copiilor și nu ne dorim acest lucru. Nu sunt singurele exemple, dar preferăm integritatea copiilor și nu dorim să avem probleme. Mai avem unități de învățământ cu toatele în curte, dar sunt OK”, a spus directorul DSP Botoșani. Și s-a referit printre altele la Grădinița Vicoleni și  Grădinița Sapoveni din comuna Ungureni.  Inspectoratului Școlar Județean a decis de curând schimbarea directorului de școală din localitatea amintită.

The post Părerea autorităților: Sunt grădinițe în județul Botoșani care nu ar trebui să înceapă activitatea – VIDEO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole