Pădurile de foioase

Pădurile în care majoritatea copacilor își pierd frunzișul la sfârșitul sezonului tipic de creștere sunt numite păduri de foioase.

Aceste păduri se găsesc în multe zone din întreaga lume și au ecosisteme distinctive, creșterea subterasului și dinamica solului.

Două tipuri distincte de păduri de foioase se găsesc în creștere în întreaga lume:

  1. Biomii pădurilor de foioase temperate sunt comunități de plante distribuite în America de Nord și de Sud, Asia, versanții sudici din Himalaya, Europa și în scopuri de cultură în Oceania. S-au format în condiții climatice care au o mare variabilitate sezonieră a temperaturii, creșterea care are loc în timpul verilor calde și căderea frunzelor în toamnă și repaus în timpul iernilor reci. Aceste comunități distinctive sezonier au diverse forme de viață care sunt afectate în mare măsură de sezonalitatea climei lor, în principal de temperatură și ratele precipitațiilor. Aceste condiții ecologice variate și diferite din punct de vedere regional produc comunități distincte de plante forestiere în diferite regiuni.
  2. Biomii pădurilor de foioase tropicale și subtropicale s-au dezvoltat ca răspuns nu la variațiile sezoniere de temperatură, ci la modelele sezoniere de precipitații. În timpul perioadelor de secetă prelungite, frunzișul este aruncat pentru a conserva apa și a preveni moartea din cauza secetei. Căderea frunzelor nu este dependentă de sezon, deoarece este în climatele temperate și poate apărea în orice moment al anului și variază în funcție de regiunea lumii. Chiar și într-o zonă locală mică pot exista variații în momentul și durata căderii frunzelor; diferite părți ale aceluiași munte și zonele care au pânze freatice înalte sau zone de-a lungul pâraielor și râurilor pot produce un mozaic de copaci cu frunze și fără frunze.

Foto burst shopify Brodie

The post Pădurile de foioase first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole