“Pacanelele” de la coltul blocului vor disparea / Sa fie oare sfarsitul erei “baietilor cu bani”?

Cazinourile si salile de jocuri ar putea disparea de la parterul blocurilor pentru a fi mutate la periferie. Este un proiect al unui consilier municipal, care spera sa reduca astfel numarul dependentilor. Statistica ii sperie si pe specialisti: un milion si jumatate de romani isi lasa banii la pariuri sau la pacanele. 10 % dintre ei sunt dependenti.

Un consilier general vrea sa-si convinga colegii sa interzica functionarea salilor in oras. Astfel, acesta doreste ca acestea sa fie mutate la marginea oraselor.

”Totul a plecat de la un mesaj pe care mi l-a dat un tanar din Bucuresti care mi-a povestit drama prin care trece el. A reusit sa-si piarda toti banii la jocurile de noroc, iar acum este un om terminat.”, a povestit Lucian Iliescu, consilier general PMB. ”Pe langa faptul ca ele creeaza dependenta, acolo se dau si bauturi alcoolice gratis. Practic sunt o pepiniera de oameni care n-au ocupatie, unii care isi castiga banii din munca necinstita, interlopii.”, a mai precizat el.

Potrivit Asociatiei pentru Prevenirea si Tratarea adictiei, Romania are, in prezent, peste un milion si jumatate de jucatori la cazino. Din pacate, 10 la suta dintre acestia sunt deja dependenti de jocurile de noroc. Datele de la Oficiului National pentru Jocuri de Noroc arata, in prezent,  ca in Romania exista 15.000 de agentii cu aparate de tip slot machine, asa numitele “pacanele” , iar asta inseamna o agentie la 1.000 de adulti.

Sursa: a1.ro

Sursa: InfoBraila.ro – vezi articolul

Alte articole