ORA DE VARĂ 2019: Dormim mai puţin, nu uitaţi să schimbaţi ora

ORA DE VARĂ 2019: Dormim mai puţin, nu uitaţi să schimbaţi ora

Ora de vară 2019. Renunțarea la schimbarea orei de vară a fost votată favorabil în Comisia pentru Transport şi Turism (TRAN) din Parlamentul European. De când ar urma să intre în vigoare decizia.

Antalya cu avionul din Baia Mare.  Vezi aici oferta 
România urmează să treacă la ora de vară, în ultima zi din luna martie. S-ar putea să fie printre ultimele dăți când românii vor face asta pentru că UE negociază elimitarea schimbării orei.

Când se trece la ora de vară 2019? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun românii care vor să se bucure mai mult de lumina zilei. Anul acesta, trecerea la ora de vară se face duminică, pe 31 martie, când ora 3 dimineața devine ora 4. Se pare totuși, că renunțarea la ora de vară ar putea fi aplicată în curând.

Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European a votat luni, 4 martie, favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană. Documentul a fost aprobat de Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European cu 23 de voturi pentru şi 11 împotrivă. Raportul adoptat luni Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European mai trebuie aprobat de plenul PE şi de statele membre în cadrul Consiliului UE.

Astfel, propunerea este ca schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să-şi păstreze permanent ora de vară.

Statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ”ora de iarnă”, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021. Cu toate acestea, toate țările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor, mai exact dacă vor sau nu să rămână cuschimbarea orei de vară.

În documentul aprobat de comisie se solicită statelor membre să-şi coordoneze deciziile astfel încât schimbarea orei de vară în unele ţări concomitent cu ora de iarnă în altele să nu perturbe funcţionarea pieţei europene, în special în sectorul transporturilor. În cazul în care Comisia Europeană constată că ar putea surveni astfel de perturbări, atunci ea ar putea amâna cu încă un an implementarea posibilităţii de schimbare a orei de vară sau de iarnă, pentru a se putea soluţiona în acest timp problemele apărute.Sursa:romaniatv.net 

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole