Opera Margravial (Foto)

Opera Margravial este un teatru de operă baroc din orașul Bayreuth, Germania, construit între 1745 și 1750.

Este unul dintre puținele teatre europene supraviețuitoare ale perioadei și a fost restaurat extensiv. La 30 iunie 2012, opera a fost înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

A fost construită conform planurilor proiectate de arhitectul francez Joseph Saint-Pierre (aprox. 1709 – 1754), constructor de curte al margrafului Hohenzollern Frederick de Brandenburg-Bayreuth și soția sa, prințesa Wilhelmine de Prusia.

A fost inaugurată cu ocazia căsătoriei fiicei lor Elisabeth Fredericka Sophie cu ducele Charles Eugene de Württemberg.

Interiorul din lemn a fost proiectat de Giuseppe Galli Bibiena (1696 – 1757) și de fiul său Carlo din Bologna, în stil baroc târziu italian.

Teatrul este complet păstrat în starea sa inițială, cu excepția cortinei care a fost luată de trupele lui Napoleon în marșul lor către campania rusă din 1812. Loja prințului a fost folosită rareori de cuplul margravial de artă, care a preferat un loc în primul rând.

Prințesa Wilhelmine, sora mai mare a regelui prusac Frederick cel Mare, înființase compania de teatru margravial în 1737.

Mai mult de o sută de ani mai târziu, adâncimea mare a scenei de 27 de metri l-a atras pe compozitorul Richard Wagner, care în 1872 a ales Bayreuth ca centru de festival și a construit Festspielhaus la nord de oraș.

Ceremonia de piatră fundamentală a avut loc pe 22 mai, ziua de naștere a lui Wagner și a inclus o reprezentație a Simfoniei nr. 9 a lui Beethoven, în regia maestrului.

Părți din filmul biografic Farinelli din 1994 au fost filmate în Operă. Teatrul a fost locul festivalului anual Bayreuther Osterfestival până în 2009.

În fiecare septembrie din anii 2000 până în 2009, teatrul a găzduit și festivalul baroc Bayreuth, cu spectacole de rarități operaționale timpurii.

Festivalul din 2009 a inclus spectacole ale festivalului teatral al lui Andrea Bernasconi, L’Huomo, într-un libret al margravinei Wilhelmine.

Teatrul s-a închis între octombrie 2012 pentru renovări ample și reamenajare și a redeschis 12 aprilie 2018.

The post Opera Margravial (Foto) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole