Odorheiu Secuiesc: Trei tineri teribiliști, puși pe distrus în parcul municipal, s-au ales cu amenzi de 4.000 de lei

Marți, 8 iunie,  în parcul municipal din Odorheiu Secuiesc, mai multe persoane au distrusghivecele de flori și tomberoanele de colectare a deșeurilor.
Vestea privind această ispravă a ajuns și la urechile Poliției Locale, care a primit mai multe apeluri telefonice și mesaje care aveau legătură cu acest caz.
„Colegii noștri, de îndată cum au aflat despre acest caz, au început căutările pentru a putea identifica făptașul/făptașii și pentru a-i trage la răspundere. În câteva ore s-a reușit identificarea făptașilor, aceștia au fost însoțiți la sediul Poliției Locale, unde cei trei și-au recunoscut fapta, în legătură cu care și-au exprimat regretele și au prezentat scuzele. Având în vedere pagubele produse, pe baza legislației în vigoare, persoanele responsabile pentru ruperea florilor, distrugerea ghivecelor de flori și a tomberoanelor au fost somate să achite contravaloarea acestora.  Totodată, cei trei tineri au fost amendați cu câte 4.000 lei/persoană.”,  a precizat Poliția Locală a municipiului Odorheiu Secuiesc.
Primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, la scurt timp după producerea incidentului, a înlocuit ghivecele pentru flori și tomberoanele.
„Protejarea mediului în care trăim, păstrarea imaginii unui municipiu curat și ordonat este responsabilitatea noastră, a tuturor. De aceea, faptele asemănătoare prin care este deteriorată imaginea municipiului o considerăm inacceptabilă, prin urmare este datoria noastră să tragem la răspundere făptuitorii, conform atribuțiilor conferite de lege.”, a mai punctat Poliția Locală  a municipiului Harghita.
Aveți grijă de mediul care vă înconjoară, de obiectele, plantele și persoanele din jur!

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole