Obiectivele candidatului Tiberiu Lixandru (PNL) pentru dezvoltarea comunei Aninoasa

Tiberiu Lixandru, candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, vine în fața alegătorilor cu proiecte punctuale și cu o echipă de consilieri locali tineri, dar foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional, mulți dintre ei oameni care nu au mai făcut politică pănă acum, dar care au hotărât să se implice pentru că își doresc ca Aninoasa să ajungă cu adevărat la nivelul de comună europeană.

“În viața fiecărui om vine un moment când simte că vrea și poate să facă și altceva. Asta am simțit și eu, Tiberiu Lixandru, când am luat decizia de a mă implica în viața localității natale.

A sosit timpul să ne luăm comuna înapoi de la cei care au acaparat-o ca drept moșia lor! Haideţi să dăm comuna Aninoasa pe mâini bune! Eu am un singur obiectiv: bunăstarea și dezvoltarea Aninoasei și știu că o comună bogată este o comună cu oameni prosperi, cu siguranța zilei de mâine.

Așadar, toate proiectele mele sunt subordonate acestui scop suprem. Dacă cineva ar vrea să mă descrie printr-un singur cuvânt, acela ar fi corect. Eu întotdeauna spun ce gândesc și fac ceea ce spun. Ceea ce lipsește comunei Aninoasa este viziunea. O viziune puternică, despre o comună europeană, racordată la lumea civilizată a secolului în care trăim.

Preocupările și statura publică ale primarului comunei Aninoasa trebuie să fie cele ale unui primar european, nu ale unei slugi de pe moșia oligarhului. În centrul viziunii mele despre comună se află cetăţenii”, spune Tiberiu Lixandru – candidatul PNL pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa.

OBIECTIVE PROPUSE PENTRU DEZVOLTAREA COMUNEI ANINOASA:

✅Reducerea taxelor și impozitelor locale;
✅Implementarea unui sistem de plată on-line pentru taxele și impozitele locale;
✅Asfaltare străzi, dalare șanturi, amenajare vâlcele (cu gabioane sau betonate) în toate satele comunei;
✅Amenajarea de trotuare și piste de biciclete, acolo unde infrastructura permite, pe toată raza comunei;
✅ Realizarea unui sens giratoriu la ieșirea din satul Viforâta către DN71 – zona Transformator;
✅ Servicii europene de salubrizare în toată comuna. Montare coșuri de gunoi stradale dedicate colectării selective a deșeurilor ;„
✅Realizarea unei infrastructuri rutiere moderne (marcaje rutiere și semne de circulație acolo unde acestea lipsesc, inclusiv limitatoare de viteză) în toate satele comunei;
✅Achiziționarea și amplasarea a unor stații de așteptare de nivel european pentru călători/navetiști;
✅ Realizarea unui sistem modern de monitorizare video, funcțional pentru întreaga comună;
✅Reorganizarea și retehnologizarea SPI și SVSU (servicii de gospodarire comunală și pentru situații de urgență);
✅Modernizarea instituțiilor de învățământ de pe raza comunei;
✅Achiziția de tablete pentru toți școlarii și preșcolarii care învață în școlile și grădinițele de pe raza comunei;
✅Realizarea în fiecare sat, a unei baze de recreere multifuncțională pentru toate categoriile de vârstă;
✅Sprijinirea tuturor dispensarelor din comună;
✅Încheierea unui parteneriat cu un laborator specializat în efectuarea de analizele medicale, în vederea deschiderii unui punct de lucru în comuna ANINOASA pentru a facilita și a ușura accesul cetățenilor la investigații de specialitate;
✅Promovarea turismului ecumenic prin reabilitarea lăcașelor de cult de pe raza comunei;
✅Amenajarea unei zone de agrement pentru pasionatii de off-road și/sau motocross în spatele sălii de sport din cadrul Complexului socio-cultural;
✅ Accesarea de fonduri europene pentru orice tip de investiție ce are ca scop dezvoltarea și modernizarea comunei, având drept reper comuna Peștera (Constanța) și comuna Ciugud (Alba), localități care au realizat peste 50 de investiții cu fonduri europene.
✅Dezvoltarea comunei și asigurarea unor condiții de nivel european sunt elemente ce conduc la atragerea investitorilor pe raza localității.
În acest sens voi încerca crearea unui Parc Industrial pentru atragerea acestora și crearea de noi locuri de muncă (sursa de finanțare fiind asigurată din fonduri europene, granturi și garanții guvernamentale).

Material realizat la comanda PNL Dâmboviţa. Cod mandatar financiar: 21200012

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole