Oamenii de lângă noi, oamenii de la BRAI – CATA

Îi întâlnim zilmic. Își încep programul de muncă la orele 06.00 dis de dimineața. Sunt organizați în mai multe echipe, dispuse în mai multe părți ale mun. Călărași în jurul Primăriei, piețelor, parcurilor. Cei cca. 100 salariați acționează zilnic pentru curățenia orașului, iar o parte dintre aceștia chiar și în week-end. Sunt ajutați de către autospeciale și de ei depinde curățenia orașului. 

Sunt oameni tăcuți, care nu vorbesc mult și își fac conștiincios treaba. Înghit  mult praf și sunt expuși zilnic accidentelor. În spatele fiecărui salariat se află o poveste, se află familii pe care le întrețin. Salariul nu este foarte mare, este cel legal la care sunt acordate unele sporuri. Îi găsim și în repaosul de masă prin foișoare sau ascunși la marginea drumului unde mănâncă fiecare ce are. 

 

Pe cei din echipele coordonate de nea Paul îi găsim la prima oră în fața primăriei. Adună resturile de la alimente aruncate de către cetățenii care nu știu să respecte normele de conviețuire socială, adună ambalajele din piața primăriei, frunzele, astfel să avem un oraș curat. Curățenia depinde însă și de noi, de modul cum o păstrăm. Cel mai mult oamenii de la Brai Cata acționează după spectacolele din municipiu, la ore târzii din noapte, pentru că nu au timpul necesar să strângă tone de gunoaie, să lase zona măturată și spălată. Fiecare este un profesionist în felul lui, iar munca de echipă se face cu spirit de inițiativă din partea fiecăruia.  Sunt oamenii de lângă noi, sunt oamenii de la Brai Cata.

Post-ul Oamenii de lângă noi, oamenii de la BRAI – CATA apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole