O vedetă de la Bayern Munchen ajunge la închisoare. De ce e condamnat și cât va sta după gratii

Este vorba de fundașul stânga Lucas Hernandez, campion mondial cu naționala Franței și recent câștigător al Ligii Națiunilor.

Jucătorul de 25 de ani trage ponoasele unei întâmplări petrecute la Madrid, în 2017, pe când era jucătorul celor de la Atletico.

Închisoare cu executare pentru vedeta lui Bayern Munchen

Curtea Penală din Madrid a dispus reținerea lui Lucas Hernandez, vedeta celor de la Bayern Munchen, după o dispută avută pe stradă cu soția sa în urmă cu mai bine de patru ani, jucătorul urmând să execute șase luni de închisoare.

Conform cotidianului spaniol As, jucătorul francez trebuie să se prezinte în capitala Spaniei până la data de 19 octombrie pentru a-și începe executarea pedepsei.

”Dl. Lucas Francois Bernard Hernandez este chemat să se prezinte la Curtea Penală din Madrid pe 19 octombrie 2021, la ora 11:00, pentru a fi obligat personal să intre în închisoare voluntar în termen de zece zile, în centrul penitenciarului pe care l-a ales”, se arată în notificarea primită de jucător.

Scandal cu soția în plină stradă

Problemele pentru Lucas Hernandez au început în data de 3 februarie 2017, atunci când a fost arestat în Spania, sub acuzaţia de violenţă domestică, după o ceartă cruntă cu actuala sa soție, Amelia de la Osa Lorente.

Apoi, un tribunal din Madrid i-a condamnat pe cei doi la 31 de zile de muncă în folosul comunității și le-a interzis să se apropie sau să comunice prin orice fel de mijloace timp de șase luni, ceea ce în Spania este cunoscut ca un ordin de restricție.

Însă, cei doi nu au ținut cont de decizia judecătorilor și au decis după doar patru luni să plece împreună în luna de miere la Miami. La întoarcere, ei au fost așteptați de oamenii legii la aeroport, iar Lucas Hernandez a fost arestat și pus la dispoziția instanței de violență împotriva femeilor, care ulterior l-a eliberat. Amelia de la Osa Lorente a fost identificată, dar nu a fost reținută, întrucât instanța încă nu o sesizase cu privire la ordinul de restricție.

Hernandez ajunge după gratii pentru că nu a respectat decizia judecătorilor

Ulterior, Parchetul a cerut un an de închisoare pentru fotbalistul francez când și-a dat seama că acesta a încălcat ordinul de restricție. În cele din urmă, judecătoria din Madrid l-a condamnat pe Lucas Hernandez la șase luni de închisoare pentru încălcarea sentinței.

Avocații jucătorului au solicitat suspendarea sau înlocuirea pedepsei cu muncă în folosul comunității, dar recursul a fost respins, deoarece internaționalul francez nu a reușit inițial să facă cele 31 de zile de muncă care i-au fost impuse în 2017.

Mai pe românește spus, solicitarea de intrare în închisoare pentru Lucas Hernandez nu se datorează acelei altercații inițiale cu actuala sa soție, ci pentru că nu a respectat un ordin dat de un judecător.

Cum poate scăpa jucătorul de închisoare

Avocații jucătorului au formulat un recurs împotriva acestei sentințe, iar decizia o va da Curtea Provincială. În orice caz, Lucas Hernandez trebuie să meargă personal la Madrid pe 19 octombrie, astfel încât, în termen de zece zile, să poată alege penitenciarul unde își va executa pedeapsa.

Deoarece cazul este deja soluționat, nu este posibil să se solicite o amânare, deși este posibil ca Curtea să ia în considerare apelul și să dicteze ca fotbalistul francez să nu intre în închisoare sau să ajungă după gratii și să fie eliberat în câteva zile.

Clubul Bayern Munchen nu a aflat decât de curând de problemele pe care le are Lucas Hernandez în Spania, deși jucătorul a fost sesizat încă de pe 14 septembrie, în urmă cu o lună.

Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole