O primă evaluare a vremii nefavorabile de pe Valea Șieului: Peste 50 de gospodării inundate, o distilerie distrusă

 

Trei comune de pe Valea Șieului din județul Bistrița-Năsăud au fost grav afectate de ploile torențiale care au căzut miercuri seara.

Ca urmare a căderilor masive de precipitații și a Codului Roșu de inundații, valabil până joi dimineața, la ora 08.00, în județul Bistrița-Năsăud s-a activat Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Interventiei (organizat la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița – Năsăud) coordonat de către prefectul județului, Ovidiu Victor Frenţ, și reprezentanții ISU. Codul roșu de inundații a vizat mai multe localități: Șieu, Șieuț, Monor, Marișelu, Budacu de Jos, Cetate și Dumitrița.

S-a intervenit pentru gestionarea efectelor negative produse de situația hidrometeorologică în localitățile Gledin, Monor, Șieuț, Șieu.

O primă evaluare a pagubelor produse de condițiile meteorologice se prezintă astfel:

  • Localitatea Gledin: 20 de gospodării inundate, 90 de stupi de albine inundati, 8 stâlpi de telecomunicații căzuți;
  • Localitatea Monor: sediul Primăriei Monor, 3 operatori economici și 15 gospodării inundate, precum și o distilerie distrusă.
  • Localitatea Sieuț: 25 de gospodării inundate.

Pe lângă acestea, a fost afectat de ploi și DJ 172, la intrare în Șieu dinspre Teaca. Acesta a fost blocat din cauza apei care a ajuns pe carosabil, dar în cele din urmă s-a reușit deblocarea acestuia, în zonă circulația desfășurându-se cu restricții. Totodată, pompierii au intervenit în localitatea Șieuț pentru salvarea unei femei care s-a refugiat în podul casei, dar și în localitatea Monor pentru a salva o femeie și un copil dintr-o casă în care a pătruns apa. Alți doi copii din Șieuț au fost evacuați de pompieri.

Intervenția este în desfășurare și în aceste momente, pompierii intervenind în sprijinul populației, astfel că datele se mai pot modifica.

FOTO: ISU B-N

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole