O postare pe Facebook cu buletinul de vot cu mențiunea ”VOTAT” i-a adus deputatului Cristina Iurișniți o contestație

 

 

La Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a fost înregistrată duminică, o contestație care o vizează pe Cristina Iurișniți, deputat din partea Uniunii Salvați România Bistrița-Năsăud.

Potrivit judecătorului Gabriela Frențiu din cadrul BEJ Bistrița-Năsăud, contestația a fost depusă de Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, în jurul orei 15:00, fiind în prezent în analiză.

”Organizația Județeană a PSD a depus o contestație cu privire la aparția, pe rețeaua de socializare Facebook, a doamnei deputat Iurișniți Cristina, care a pozat buletinul de vot cu mențiunea VOTAT pentru candidatul Alianței USR – Plus”, a declarat judecătorul Gabriela Frențiu.

 

Potrivit judecătorului din cadrul Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, în plângere se cere retragerea fotografiei și aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Contestația este în curs de soluționare. ”Este o dezbatere să vedem unde ne încadrăm, în ce text de lege. În funcție de acest lucru se aplică și sancțiune corespunzătoare și se vede cine se sesizează Poliția sau Autoritatea Electorală Permanentă”, a mai adăugat Gabriela Frențiu, care a completat că deputatul Cristina Iurișniți riscă să fie sancționată cu amendă.

De menționat este că postarea în cauză a fost retrasă la scurt timp de la postare de deputatul Cristina Iurișniți.

De asemenea, la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud au mai fost depuse încă două contestații, ambele făcute tot de PSD Bistrița-Năsăud.

Am avut două contestații la secțiile de votare 16 și 18 din Bistrița. Erau legate de completarea anticipată a procesului verbal de consemnare a rezultatului scrutinului. Organizația Județeană a PSD ne-a sesizat că președintele a completat în prealabil cu numele și din eroare a trecut și semnătura membrilor. Ne-am deplasat la cele două secții de vot, am constata situația, am ridicat procesele acelea verbale și le-am înlocuit cu altele noi”, a mai spus Gabriela Frențiu.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole