O echipă malaeziană transformă resturi de ananas în componente consumabile pentru drone (Video)

Cercetătorii malaezieni au creat o metodă de a transforma fibrele găsite în frunzele de ananas, care de obicei se aruncă, pentru a construi un material rezistent ce poate fi folosit pentru a construi fuselajul pentru drone.

Proiectul, condus de profesorul Mohamed Thariq Hameed Sultan la Universitatea Putra, a încercat să găsească utilizări sustenabile pentru deşeurile de ananas provenite de la fermele din Hulu Langat, o zonă aflată la aproximativ 65 de kilometri de Kuala Lumpur.

Transformăm frunza de ananas într-o fibră care poate fi utilizată pentru construirea de aeronave, practic inventând astfel o dronă”, a declarat el pentru Reuters, în cadrul unui workshop.

Mohamed Thariq a declarat că dronele construite din acest material au un raport rezistenţă-greutate mai bun decât cele din fibre sintetice şi sunt mai ieftine, uşoare şi uşor de înlăturat după folosire.

Dacă drona este avariată, cadrul poate fi îngropat în pământ şi se descompune în două săptămâni, a afirmat el. Prototipurile de dronă au putut zbura la o înălţime de aproximativ 1.000 de metri şi au putut rămâne în aer timp de 20 de minute, a adăugat el.

În final, cercetătorii speră să creeze o dronă mai mare, care să poată conţine mai multă aparatură, inclusiv senzori de imagine, care ar putea servi scopurilor agriculturale sau inspecţiilor aeriene. (Sursa: Rador)

&;

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole