O casă și un magazin de produse artizanale au fost afectate de incendiul de la Corund

Foto: ISU Harghita


 

Incendiul care a afectat aproximativ 200 de metri pătrați din acoperișul și mansarda casei, precum și circa 70 de metri pătrați din acoperișul magazinului, este lichidat la această oră. 

Pentru stingerea incendiului au intervenit, alături de pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc, pompieri civili din cadrul SVSU Corund, Praid, Ocna, Lupeni.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect, neizolat corespunzător, spun pompierii.

Intervenția a durat circa două ore, timp în care au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, peste 40 de pompieri militari și civili, cu opt autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc și SVSU Corund, Praid, Lupeni, Ocna de Sus.

Au ars acoperișul și mansarda casei, pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați și și spații comerciale, pe o suprafață de 70 de metri pătrați, mobilierul din interiorul mansardei și marfa artizanală din cele două spații comerciale.

S-au salvat și protejat, în urma intervenției, bunuri materiale în valoare de 650.000 lei, pagubele materiale fiind evaluate la circa 300.000 lei.

 

Reamintim că astăzi pe la 13:30, ISU Harghita a informat că acoperișului și mansardei unei case din localitatea Corund, precum și acoperișul unui magazin de produse artizanale aflat în imediata vecinătate au luat foc. Pompierii au avut o sarcină dificilă, deoarece exista pericolul de propagare la alte două case de locuit.

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole