Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros desființează aprozarele cu produse românești

Noul ministru al Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, a declarat că nu este de acord cu înființarea Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, lanţul de aprozare unde se vând produse românești.

”Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (vicepreşedinte – n.red.), nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oros a mai precizat că va verifica și plăţile privind acest proiect şi legalitatea lor și în cel mai scurt timp, instituțiile de resort vor da răspunsuri la toate aspectele semnalate de Consiliul de Administrație.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea este o companie pe care Guvernul Dăncilă a înființat-o în anul 2019, cu un capital social de 93 de milioane de lei, din bugetul statului român. Până în prezent au fost deschise două magazine cu produse românești, în Sibiu şi în Bucureşti, cu scopul de a promova  produsele locale și tradiționale.

The post Noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros desființează aprozarele cu produse românești appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole