“Nota de plată” după prima zi de UNTOLD. Vezi câte amenzi s-au dat și care au fost cauzele / Peste 120 de persoane au primit îngrijri medicale

Prima zi a festivalului UNTOLD a depășit așteptările tuturor celor prezenți. Bucuria revederii festivalului după doi ani și energia oamenilor au fost nemărginite. Peste 56.000 de oameni au trecut, în prima zi, pragul tărâmului plin de magie UNTOLD. Acolo unde mereu este loc pentru distracție, uneori își fac “apariția” și situațiile neplăcute. În total, au fost aplicate 65 de amenzi pentru diferite abateri, 18 avertismente, totodată fiind constatate 14 infracțiuni de combatere a traficului și consumului ilicit de droguri.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu ocazia desfăşurării festivalului Untold 2021 au constatat un număr de 8 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 4 sancțiuni contravenționale aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În urma neregulilor constatate, polițiștii din Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au aplicat în total 38 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au constatat 6 infracțiuni statuate de Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, precum și de Legea 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare.

Au fost aplicate 27 de amenzi și 18 avertismente privind încălcări constatate pe linia prevenirii situațiilor de urgență și a regulilor referitoare la fumat în locurile publice. Activitățile de verificare și control privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă vor continua și în zilele următoare, astfel încât să se poată înlătura operativ deficiențele pe această linie.

În punctele și posturile medicale avansate 126 de persoane au primit asistență medicală din partea personalului SMURD și a paramedicilor pompieri. Majoritatea afecțiunilor au fost soluționate pe loc, doar în șase situații a fost cazul de a se transporta persoane la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu aeronava din dotare, a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datelele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

The post “Nota de plată” după prima zi de UNTOLD. Vezi câte amenzi s-au dat și care au fost cauzele / Peste 120 de persoane au primit îngrijri medicale appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole