Nominalizările pentru Premiile Oscar 2023. Lista completă a actorilor și filmelor. Pelicula cu cele mai multe șanse de câștig

S-au transmis nominalizările pentru Premiile Oscar 2023, mai exact, actorii și filmele rămase pe ”lista scurtă”. Numele celor care ar putea ridica prestigiosul trofeu s-au anunțat, live, pe canalul de youtube al Oscarurilor.

 Lista scurtă cu actorii și filmele nominalizate la Premiile Oscar 2023

Riz Ahmed și Allison Williams, cei care vor prezenta ceremonia ce se va desfășura pe 13 martie, au precizat și pelicula cu cele mai mari șanse de câștig.  Este vorba despre ”Everything Everywhere All at Once”, care a strâns deja 11 nominalizări.

Tot din categoria ”cel mai bun film” nu lipsește nici una dintre cele mai recente pelicule din cinematografe: Avatar 2: Calea Apei, dar nici râvnitul ”Top Gun: Maverick”.

La categoria ”cea mai bună actriță” se regăsesc nume precum: Cate Blanchett, Ana de Armas, Michelle Williams sau Michelle Yeoh. La ”cel mai bun actor” îi regăsim, printre alții, pe: Paul Mescal, Bill Nighy, Colin Farrell sau Austin Butler.

În ceea ce-i privește pe regizori, lista celor nominalizați sunt este formată din:  Todd Field, Rube Ostlund, Steven Spielberg, Martin McDonagh, Daniel Kwan și Daniel Scheinert

La secțiunea ”cea mai bună actriță în rol secundar” sunt precizate următoarele celebrități: Angela Basett, Hong Chau, Kerry Condon, Jamie Lie Curtis sau Stephanie HSu.

La ”cel mai bun actor în rol secundar” apar: Brendan Gleeson, Judd Hirsch, Barry Keoghan și Ke Huy Quan. Pe lângă acestea se mai regăsesc și categoriile:

  • ”Cel mai bun scenariu adaptat”,
  • ”Cel mai bun scenariu original”,
  • Cea mai bună animație”,
  • ”Cel mai bun documentar”,
  • ”Cel mai bun scurtmetraj documentar”,
  • ”Cel mai bun film străin”.

Totodată, vor fi anunțati la evenimentul din primăvară și cei mai buni producători, editori de montaj, designeri de producție sau cei mai pricepuți la machiaj, coafură și imagine.

Pe data de 13 martie 2023, la ora 2:00 a României, va avea loc a 95-a ediție a Premiilor Oscar. În 2022, Premiile Oscar au fost gazda și unui eveniment mai puțin plăcut. Actorul Will Smith l-a pălmuit pe prezentatorul Chris Rock, din cauză că a făcut o glumă despre soția lui, făcând referire la faptul că este rasă în cap. Asta în condițiile în care Jada Pinkett Smith suferă de alopecie.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole