Noi majorări salariale pentru bugetari. Vezi de când

Guvernul pregătește noi majorări salariale pentru angajaţii la stat. Sunt exceptaţi de la creşterea salarială demnitarii şi angajaţii din administrația publică locală. Majorările vor fi valabile începând cu luna august 2022.

Guvernul a luat decizia creşterii salariilor angajaţilor de la stat din cauza scăderii semnificative a puterii de cumpărare care are un impact puternic asupra standardelor de viață ale populației.

Criza generată de pandemie a determinat adoptarea unor măsuri sanitare și economice care au generat dezechilibre severe la nivelul indicatorilor macroeconomici. În lipsa unor măsuri concrete și rapide s-ar vulnerabiliza și mai mult categoriile de persoane vizate, prin diminuarea puterii de cumpărare.

Noi majorări salariale pentru bugetari

În consecinţă, începând cu luna august, Guvernul pregăteşte:

• acordarea unei pătrimi din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cel din luna decembrie 2021, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepția personalului care ocupă funcții de demnitate publică și a personalului încadrat la nivelul administrației publice locale.

• acordarea salariilor de bază prevăzute de lege pentru anul 2022, pentru personalul din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică,

•  acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul Ministerului Culturii și Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, a personalului din cadrul instituțiilor aflate din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, precum și a serviciile publice deconcentrate ale acestor ministere,

• acordarea majorării salariului de bază de 15% pentru complexitatea muncii personalului din cadrul Institutului Național de Statistică precum și din cadrul direcțiilor regionale și județene de statistică.

Aceste majorări salariale se vor acorda cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate prin buget, pe fiecare ordonator principal de credite, scrie profit.ro

În primăvară, Parlamentul a semnat majorarea salariilor bugetarilor, de la 1 iulie, cu 1/4 din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 și nivelul în plată la finele anului trecut.

The post Noi majorări salariale pentru bugetari. Vezi de când appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole