Noi cursuri de instruire și calificare pentru agricultori

Având în vedere noile lansări pe submăsurile de finanțare a activităților agricole din Programul Național de Dezvoltare Rurală, dar și necesitatea unei calificări corespunzătoare în domeniul agriculturii, Direcția pentru Agricultură Județeană Galați anunță persoanele interesate că se mai fac înscrieri la cursuri de formare profesională. Astfel, în perioada următoare se organizează cursuri de formare profesională, atât de instruire cât și cursuri de calificare:

Pentru cei interesați de obține un certificat de calificare se face specificarea că ele vor dura până la 360 de ore de pregătire și studiu, dar în locații diferite. Astfel, cursurile de ”lucrător în cultura plantelor” și cel de ”apicultor” se organizează la Galați și Tecuci, iar cel de tractorist se va ține la Berești-Meria.
Cursurile de instruire se organizează corespunzător, pe două măsuri specifice din programul de finanțare:
• Măsura 10 – Agromediu și climă
• Măsura 11 – Agricultură ecologică

Cursurile de instruire vor dura circa 40 de ore.
Mai facem precizarea că, pentru a se înscrie la unul din cursurile organizate de DAJ Galați, persoanele interesate vor trebui să intre pe site-ul instituției, pentru a descărca ”Fișa de înscriere la curs”, care se completează și se depune la sediul instituției, unde se vor afla și alte detalii privind cursurile anunțate.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole