Ninge în Maramureş: Patru utilaje de deszăpezire acționează pe DJ 184, Baia Sprie – Bârsana     

Utilajele societății Drumuri și Poduri SA Maramureș s-au aflat în teren și în seara zilei de marți, 22 ianuarie 2019, pentru a deszăpezi drumurile județene și a curăța carosabilul de zăpada care s-a așternut în ultimele ore. Reprezentanții SC Drumuri și Poduri SA, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș au arătat că, pe DJ 184, drum care face legătura între Baia Sprie și Bârsana, acționează patru utilaje.

Emil Marinescu, directorul Societății de Drumuri și Poduri a declarat că, pe DJ 184 se circulă în condiții de iarnă, drumul fiind acoperit cu un strat subțire de circa 1 cm de zăpadă. ”Ninge intermitent, cu puseuri, iar utilajele funcționează continuu. În situația în care stratul de zăpadă va fi mai gros, va fi înlăturat de pe carosabil. Trebuie însă făcută mențiunea că, la temperaturi de -5 grade, -6 grade Celsius, sarea își face efectul mai greu, iar reprezentanții societății de deszăpezire pot doar să mențină carosabilul la un strat redus de zăpadă”, a precizat Emil Marinescu.

Datorită faptului că o serie de sesizări au venit și din Cavnic, în principal fiind reclamată zăpadă în zona pârtiilor de schi, a bisericii catolice și a cimitirului din localitate, directorul societății de drumuri județene a precizat că, în noaptea de marți spre miercuri, 22/23 ianuarie 2019, după ce circulația autovehiculelor în zonă va fi redusă, se va acționa la curățarea și lărgirea carosabilului.

”O parte dintre cetățenii din Cavnic care și-au curățat zăpada din curtea gospodăriilor au aruncat-o în drum, ceea ce a dus la îngustarea carosabilului. Nu am intervenit în timpul zilei pentru a nu îngreuna și mai mult circulația, însă freza și un încărcător frontal vor acționa în orele următoare, atât în zona bisericii, cât și a pârtiilor de schi, pentru a nu fi înregistrate probleme în trafic. Dorim să atragem atenția cetățenilor că pot fi sancționați dacă aruncă zăpada în drum și, în acest sens, lansăm și un apel către Poliția Cavnic, de a conștientiza locuitorii zonei despre amenzile de care sunt pasibili în situația în care nu respecta legea. Îngustarea intenționată a carosabilului poate duce la accidente grave, care nu sunt deloc dorite”, a precizat reprezentantul SC Drumuri și Poduri SA Maramureș, Emil Marinescu.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole