Mureș: Împăduriri pe 156 de hectare de fond forestier

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera 9.643 de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, a informat, recent, Biroul de presă al instituției. Din acestea, pe 6.766 de hectare vor fi efectuate regenerari naturale, iar pe 2.877 de hectare regenerari artificiale, prin lucrări de împăduriri.

”Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural în campania de împăduriri de primăvară sunt administrate de Direcția Silvică Suceava, 858 de hectare, urmată de direcțiile silvice Bacău, cu 580 de hectare, și Arad, cu 420 de hectare. În privința regenerărilor artificiale, cea mai mare suprafață de fond forestier care va fi regenerată prin lucrări de împăduriri este administrată tot de Direcția Silvică Suceava, 829 de hectare, urmată de direcțiile silvice Vrancea, cu 223 de hectare, și Mureș, cu 156 de hectare”, menționează sursa citată.

(Redacția / Foto: Facebook – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva)

Post-ul Mureș: Împăduriri pe 156 de hectare de fond forestier apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole