Modernizarea transportului public de persoane continuă în Slatina. Stații smart și sistem e-ticketing/ FOTO

Primăria Municipiului Slatina are în implementrare un proiect care presupune modernizarea a 41 de stații de transport public și introducerea unui sistem multi-modal de informare a călătorilor astfel încât așteptarea vehiculelor să reprezinte o acțiune plăcută și sigură pentru călători.

Stațiile vor asigura informarea călătorilor în timp real, conexiune la internet, posibilitatea încărcării dispozitivelor mobile, schimbul de date cu vehiculele de transport public și siguranță prin supraveghere video.

Un alt proiect care se apropie de final este Sistem integrat de plată a serviciilor comunitare (inclusiv transport public) care propune un sistem de e-ticketing flexibil, adaptat la nevoile utilizatorilor.

Principalele componente ale sistemului de e-ticketing sunt validatoarele montate în autobuzele electrice și seturile de echipamente pentru controlori constând în dispozitive portabile de control și imprimante portabile, automatele de vânzare a titlurilor de călătorie amplasate în stațiile de transport public și dotarea centrului de comandă de pe str. Drăgănești nr. 25 cu echipamente corespunzătoare.

„Sistemul de e-ticketing este unul modern și facil, care are ca obiectiv oferirea unei experiențe cât mai plăcute călătorilor, oferind funcționalități complexe de la politici tarifare flexibile, bilete electronice sau modalități de achiziționare a titlurilor tarifare și informații diversificate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Slatina.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole