Misiunile pompierilor giurgiuveni din ultimele 24 de ore

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie și în ultimele 24 de ore,  intervenind imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 11 situații

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier

Evenimentul s-a produs, ieri după amiază, pe A1 București-Pitești, pe sensul de mers spre capitală. O femeie, în vârstă de 55 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce autoturismul pe care îl conducea a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în lăstărișul de pe marginea drumului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SAJ.

Pompierii și personalul medical au ajutat conducătoarea auto să iasă din mașină, aceasta fiind transportată cu ambulanța la spital.

Echipajul ISU a asigurat măsurile PSI la locul evenimentului.

  • stingerea a două incendii de vegetație uscată și deșeuri menajere, în următoarele localități:

  • Giurgiu, pe strada Mircea cel Bătrân: au ars aproximativ 50 kg de deșeuri menajere și s-a deteriorat o cutie de protecție a electrovalvei de gaz;

  • Stănești: au ars aproximativ 40 ha de vegetație uscată și circa trei tone de deșeuri menajere.

În ambele cazuri, au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere și o cisternă. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la ISU Giurgiu.

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole