Misiunile desfășurate de salvatorii harghiteni, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 11 octombrie a.c., 45 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Totodată, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc au intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată, în zona Csaloka, municipiul Odorheiu Secuiesc. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă, într-o livadă, pe o suprafață de circa 30 ari, cu pericol de propagare la casele învecinate, aflate la o distanță de aprox. 100 m. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

De asemenea, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în localitățile Porumbeni și Bălan.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

  • ISU Harghita, COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Sursa: Ziar Harghita.

Sursa: ZiarHarghita.ro – vezi articolul

Alte articole