MIS Grup a cumpărat clădirile de pe Independenței, cu 1. 3 MILIOANE de euro! Primăria NU mai face campus universitar, dar trage tare să înregistreze clădirile istorice! Turc: este exclus să facă blocuri, acolo!

MIS Grup a cumpărat Spitalul de pe Independenței! Primăria Bistrița a pierdut bătălia cu compania privată, deoarece Adunarea Generală a Comunelor Grănicerești a vrut banu’  jos.

MIS Grup a pus banu jos: 1.3 MILIOANE de euro! Primăria Bistrița a vrut plata-n RATE! Grănicerii au bătut palma cu Iugan!

Ansamblul de clădiri a fost cumpărat cu aprox . 1. 3 MILIOANE de euro. Ansamblul de clădiri de pe Independenței: 1 MILION de euro, 1.500 de metri pătrați utili, peste 170 de încăperi. Prețul e aprox. 650 de euro/metru pătrat pe clădire + teren!

Costul/metru pătrat este infim, raportat la potențialul acestui proiect.

Pe bugetul din 2021, administrația locală a cuprins acordarea unui avans de 300.000 de euro (1.5 MILIOANE lei). Diferența de bani urma să fie plătită în câțiva ani.

Adunarea Generală a Comunelor Grănicerești a hotărât să vândă clădirile celui care achită suma integrală. Astfel, MIS Grup pune mâna pe un ansamblu de clădiri cu potențial imobiliar enorm.

Ioan Turc: “NU poate fi demolată clădirea și făcute blocuri. Exclus! “

“Am discutat cu domnul Onul la Primărie și le-am spus: dacă vă doriți cu-adevărat ca urmașii grănicerilor, tinerii,  să se bucure cu-adevărat de această avere, intrați într-un parteneriat cu noi. Sau vindeți către noi. Nu asta era problema… că banii urmau să fie plătiți în 4 tranșe! Ei spun că vor ca din bani să dea burse. Păi, ce, vor să dea într-un singur an toți banii? Nu… aici e altceva. Poate vă dați seama ce… dar după ce au trecut instituțiile pe la primărie, poate își dau seama că NU poate fi demolată clădirea și făcute blocuri. Exclus!” – a declarat Ioan Turc.

Ioan Turc a declarat că va demara introducerea  clădirilor în patrimoniul istoric. În acest caz, construcția unui cartier de blocuri va fi blocată, iar  Emil Iugan va fi nevoit să restaureze imobilele.

Ce zice Gheorghe Onul primar de Salva și președinte al Uniunii Comunelor Grănicerești!

“Gheorghe Onul: –  Am vândut clădirea firmei care a venit cu o ofertă clară și care a plătit toată suma odată. Cu cei de la Primăria Bistrița am discutat, dar au vrut să facă plata în rate. Noi avem nevoie de bani ca să funcționăm, iar Adunarea Generală a votat pentru . Așa că am vândut-o! Ce-o să se construiască acolo? Nu știm și NU e treaba noastră”

Reporter: – Așa e , dar în interesul învățământului poate era mai bine ca acolo să se construiască un campus universitar, în loc de blocuri sau spații de birouri private, nu? În fond, acesta este și rolul Uniunii Comunelor Grănicerești și scopul funcționării: de a sprijini învățământul, cum a fost în cazul lui Liviu Rebreanu, George Coșbuc, Andrei Mureșanu, care au primit burse de studii din partea Uniunii Comunelor Grănicerești.

Gheorghe Onul: – Domnule, noi și acum dăm burse școlare, dar firma care a cumpărat clădirile poate să facă acolo ce dorește. E treaba lor…

 Reporter: – Cu banii, ce veți face?

Gheorghe Onul: – O să avem Adunare generală și vom vedea. Vom stabili exact. Uniunea a pierdut mai multe hectare de pădure și nu aveam sursă de venit. de aceea am vândut!

MIS Grup are contracte cu Primăria Bistrița în valoare de 25 de MILIOANE de euro !

Grupul de companii controlat de Emil Iugan derulează o serie de contracte publice cu Primăria Bistrița, printre care:

– reabilitare Liceului Grigore Moisil – 4 MILIOANE de euro.

– reabilitare Școala Generală nr. 5 – 4 MILIAONE de euro.

 – reabilitarea Școala Generală nr. 1 – 4 MILIOANE de euro.

– Linia Verde – 6 milioane de euro.

– Reabilitare Colegiul Rebreanu – 6 MILIOANE de euro.

U.C.G.N. este o ASOCIAŢIE UMANITARĂ apolitică şi nonguvernamentală, constituită exclusiv pentru ajutorarea elevilor şi studenţilor săraci, sub formă de burse, continuându-se tradiţia înaintaşilor noştri, care au dat peste 3.000 burse şi au construit şi întreţinut şcolile româneşti din zona fostă grănicerească.

Asociaţia Uniunea Comunelor Grăni­cereşti Năsăudene este un ONG din care fac parte 44 de localităţi foste grănicereşti, care administrează păduri și imobile.

Este clar că interesul poartă fesul și Primăria Bistrița a fost elegant scoasă din schemă de MIS Grup, care-a pus banul jos: 1.3 MILIOANE de euro! Iar așa-zișii urmași ai grănicerilor au încasat banu’ și au renunțat lejer la ideea unui Campus Universitar.

Tranzacția cu MIS Grup ( perfect-legală, de atfel) este dovada clară a grupurilor de interese care s-au trezit peste noapte cu o avere pe care o gestionează în cerc restrâns…

Articolul MIS Grup a cumpărat clădirile de pe Independenței, cu 1. 3 MILIOANE de euro! Primăria NU mai face campus universitar, dar trage tare să înregistreze clădirile istorice! Turc: este exclus să facă blocuri, acolo! a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole