Minunatele orașe străvechi de pe fundul Lacului cu 1.000 de Insule…

Acoperite de enormul lac de acumulare al unei hidrocentrale, orașele străvechi Shi Cheng și He Cheng au fost redescoperite în toată splendoarea lor, după 40 de ani de indiferență totală din partea autorităților din China.

Lacul Qiandao sau Lacul cu 1.000 de Insule, este situat în Zhejiang, China, la aproximativ 150 de kilometri de orașul Hangzhou. Este un lac artificial, format după construirea hidrocentralei ridicate pe râul Xin’an.

În 1959, toată valea a fost inundată cu apă, rezultând într-un lac de acumulare de 573 de kilometri pătrați. Lacul este numit astfel deoarece este presărat cu 1.078 de insule mari și câteva mii de de petece de pământ mai mici, care îi străpung suprafața în chip spectaculos.

Înainte ca valea să fie inundată, la poalele muntelui Wu Shi (Muntele celor Cinci Lei) se găseau două orașe străvechi magnifice, Shi Cheng și He Cheng. Shi Cheng a fost construit în urmă cu mai bine de 13 veacuri, în anul 621, în timpul dinastiei Tang (anii 618-907) și a fost cândva un centru politic, economic și cultural.

He Cheng este și mai vechi: a fost fondat în anul 208, în timpul dinastiei Han (anii 25-200), drept centru de afaceri de-a lungul râului Xin’anjiang. He Cheng și Shi Cheng au fost inundate intenționat în septembrie 1959, când guvernul chinez a decis că are nevoie de o nouă centrală hidroelectrică și de un lac de acumulare pentru alimentarea populației în continuă creștere din orașul Hangzhou.

Citește mai mult: Incredibilia

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole