Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut luni o vizită la amenajarea de irigaţii Giurgiu Răsmireşti.

Aducem apă din Dunăre pentru a iriga aproximativ 76.000 de hectare” a declarat cu această ocazie, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,   Florin Barbu a făcut o vizită la Amenajarea de Irigaţii Giurgiu – Răsmireşti, pentru a vedea stadiul lucrărilor.

„Alături de colegul meu, Marian Mina, deputat de Giurgiu, am mers pe șantier și am văzut stadiul acestei investiții complexe, de aproximativ 485 milioane de lei, care se va finaliza în anul 2026.

Pe canale noi, reabilitate și cu ajutorul stațiilor de pompare modernizate aducem apă din Dunăre pentru a iriga aproximativ 76.000 de hectare.”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a subliniat că aceste investiții vor fi suportate de stat, eliminând astfel costurile pentru fermieri.

„Așa cum am promis, reabilităm sistemele de irigații și aducem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri!”, este mesajul transmis de Florin Barbu, luni, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său președintele PSD, Deputatul Marian Mina a spus: ”Am fost, astăzi, alături de ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, pe şantier, la Amenajarea de Irigaţii Giurgiu Răzmireşti.

Acolo, sunt în derulare ample lucrări de reabilitare a canalelor prin care vom aduce apă din Dunăre pentru a iriga circa 76.000 de hectare, fără costuri pentru fermieri. Investiţia va fi finalizată în anul 2026.” a mai precizat  președintele PSD Giurgiu, pe contul său de socializare.

Acest proiect major, este evaluat la aproximativ 485 de milioane de lei și programat pentru finalizare în 2026. Promisiunea de a reabilita sistemele de irigații și de a furniza apă pe canale se transformă în acest fel, în realitate, în beneficiul comunității agricole.

(Jurnal)

 

Articolul Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a făcut luni o vizită la amenajarea de irigaţii Giurgiu Răsmireşti. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole