Ministerul Mediului vrea să mărească amenzile pentru hrănirea urșilor pe drumuri

Ministerul Mediului pregătește un proiect de Hotărâre de Guvern prin care amenzile actuale situate între 3.000 și 5.000 de lei să fie dublate sau chiar triplate, a declarat miercuri Róbert Szep, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Acesta a anunuțat că ministerul lucrează în prezent la un proiect de act normativ pentru limitarea și sancționarea drastică a hrănirii exemplarelor de urși de către persoane neautorizate, în apropierea localităților.

„Vom crește cuantumul amenzilor pentru abandonările de deșeuri și vom face controale mult mai riguroase în privința abandonării deșeurilor în jurul localităților”, a spus Róbert Szep, în briefingul care a urmat ședinței de Guvern în care s-a adoptat Ordonanța privind intervenția împotriva urșilor.

La solicitarea media, Róbert Szep a precizat câte amenzi s-au dat recent dar și ce amenzi vrea să propună Ministerul în proiectul de act normativ, potrivit HotNews.

„Din păcate, destul de puține persoane au fost prinse în flagrant hrănind urșii. În ultimele două săptămâni, din ceea ce știu, parcă trei persoane au fost filmate și identificate de către Jandarmeria și Garda de Mediu și au primit amenzi. Cred că este prea puțin. Cred că trebuie să ne intensificăm eforturile ca în localitățile acestea în care vorbim de zone de tranzit a urșilor sau localități în jurul cărora există o populație semnificativă de urși să fim mai eficienți.

În ceea ce privește cuantumul amenzilor pot să vă spun că am cerut puncte de vedere colegilor de la Garda Națională de Mediu și așteptăm propunerile dânșilor. Noi am sugerat ca amenzile să fie drastice, mult mai mari decât este acum pentru persoanele fizice – acestea sunt acum între 3.000 și 5.000 de lei.

Noi sperăm să le dublăm sau chiar să le triplăm pentru că din pacate multe zone în care s-a produs habituarea ursului s-a datorat managementului defectuos in ceea ce privește deșeurile”, a declarat miercuri, Róbert Szep, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Share

The post Ministerul Mediului vrea să mărească amenzile pentru hrănirea urșilor pe drumuri appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole