„Micul Messi” din Luduş, bilanţ fabulos la „Mundialito” din Spania!

Săptămâna trecută am relatat despre aventura frumoasă a tinerilor fotbaliști de la FCSB participanți la un „Mundialito” organizat în Spania. În echipa care a câștigat toate meciurile din grupă, golaveraj 38-8, a jucat și ludușeanul David Popa. Cele 13 goluri înscrise au confirmat supranumele de Messi pe care David l-a primit în urma etalării unui talent autentic.

După ce în optimi FCSB a întrecut cu 5-4 la penalty-uri, în teren 3-3, echipa FC Lisabona, în faza sferturilor de finală echipa U12 antrenată de Alin Stoica și George Ciapă a fost învinsă de FC Porto cu scorul de 5-2. Pentru echipa română au înscris Robert Necșulescu și micul „Messi”, David Popa.

A fost o zi nefastă pentru reprezentantele FCSB Academy după ce și echipa U11 antrenată de Ionuț Zottu a părăsit competiția fiind învinsă cu 2-7 de Girona FC. Au marcat Dennis Matei și Vasile Luca.

Tinerii fotbaliști au fost pentru prima oară prezenți  în sferturile de finală ale unei competiții de mare anvergură. Apoi, a fost o experiență de viață deosebită și, nu în ultimul rând, au rămas cu amintirea unei vizite la Muzeul echipei FC Barcelona, un tărâm magic în care fiecare tânăr aspirant la gloria sportivă a văzut „isprăvile” idolilor din terenul de joc.

Acum, David Popa și colegii săi au ajuns la București acolo unde au preocupările obișnuite ale elevilor și în același timp antrenamentele de zi cu zi pe care le urmează viitorii mari performeri în fotbal.

Ioan A. BORGOVAN

Post-ul „Micul Messi” din Luduş, bilanţ fabulos la „Mundialito” din Spania! apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole