Mica Unire, sărbătorită la Slatina de sute de oameni, autorităţi şi partide politice. Nu a lipsit parada militară/ VIDEO+FOTO

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, duminică, la Slatina, de reprezentanții autorităților administrației publice, județene și locale, ai instituțiilor publice deconcentrate și de câteva sute de slătineni, mulți dintre ei veniți la eveniment cu copii mici, în ciuda frigului de afară. Au fost depuse coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza de către autorități și reprezentanții unităților militare, iar publicul s-a putut bucura de o frumoasă și impresionantă paradă militară. La final, mulți dintre cei prezenți s-au prins în Hora Unirii.

Evenimentul a început prin prezentarea onorului de către Garda de Onoare, moment urmat de un ceremonial religios susţinut de un sobor de preoţi.

Prefectul judeţului Olt, Florin Homorean, a vorbit, apoi, despre însemnătatea momentului istoric înfăptuit cu 164 de ani în urmă, la 24 ianuarie 1859, dând citire discursului transmis de premierul Nicolae Ciucă

Au urmat depuneri de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de către autorităţile judeţene şi municipale, de reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate şi de cei ai principalelor partide politice, care s-au prins apoi într-o mare Horă a Unirii.

Militarii unităţilor locale au prezentat, apoi, o frumoasă paradă militară, aplaudată la scenă deschisă de autorităţi şi populaţie.

„Ca de fiecare dată, oltenii sărbătoresc Mica Unire, și astăzi suntem cu toții aici. Deși frigul a încercat să ne «oprească» din a participa la acest eveniment, iată că a fost prezentă foarte multă lume. Ne-am adus aminte cu toții, așa cum trebuie, de acest eveniment important în formarea statului român”, a declarat, după manifestări, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Nu au lipsit vicepreședinții CJ, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, primarul Slatinei, Emil Moț, cei doi viceprimari ai orașului, Gigi Ernes Vîlceleanu și Alexandru Berechet, senatoarea de Olt Siminica Mirea și deputații social-democrați Marius Iancu, Florin Barbu, Cătălin Grecu și Emil Albotă, subprefectul Cosmin Floreanu, șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, Adrian Bărbulete, șefii unităților militarizate din județ etc.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole