Meteorologii au emis prognoza meteo pentru weekend-ul 14 -16 iunie! Ce temperaturi se abat peste România!

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru weekendul 14-16 iunie! Astfel, aflăm că vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Va ploua izolat și va cădea local și grindină!

Așa arată prognoza meteo pentru weekend-ul 14-16 iunie

Vineri, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, local în regiunile vestice, sudice și sud-estice și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. În estul și sud-estul teritoriului vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină.

În București, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi spre seară, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo weekend 14-16 iunie
Prognoza meteo weekend 14-16 iunie

Prognoza meteo pentru weekend vine cu temperaturi de 35 de grade Celsius

Sâmbătă, vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade, iar cele minime între 10 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, local la deal și la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice și sud-estice, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse de scurtă durată.

Duminică, vremea va rămâne călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, îndeosebi după-amiaza, când pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice, cu precădere în zonele de deal și de munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul țării, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

În Capitală, vremea va rămâne călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole