Mesajul emoționant al unui profesor clujean la început de an școlar: „Mi-a venit să plâng când i-am văzut încarcerați în băncuțele lor”

Profesorul de limba română, Gabriel Braic, a povestit cum a fost prima zi de școală în acest an. Dorul, lacrimile și speranța și-au pus amprenta pe școlari în aceste zile diferite pe care le trăim.

„15 sept. 2020 – cea mai tristă primă zi de mers la școală… ever. Prima dată mi-a venit să îi salut printr-o strângere de mână sau printr-o îmbrățișare pe cei mai frumoși dintre oameni – pe elevii țării mele, dar nu am putut. Nu am avut voie. Nu mi-am permis. Apoi mi-a venit să plâng când i-am văzut încarcerați în băncuțele lor. Unii aveau ochelarii aburiți. Probabil de lacrimi. Alții plângeau efectiv. La vedere. Mi-am tras masca până sub și am lăsat să-mi picure și mie un licăr de speranță în barbă. Atunci i-am înțeles mai bine pe ceilalți educatori, preoții, care cădelnițau liturghii cu bisericile pline… de îngeri. Trist. Mă doare până la Dumnezeu și înapoi. Dar, totuși, va fi bine. Facem noi cumva să fie bine”, spune profesorul Gabriel Braic.

Foto: facebook/Gabriel Braic

The post Mesajul emoționant al unui profesor clujean la început de an școlar: „Mi-a venit să plâng când i-am văzut încarcerați în băncuțele lor” appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole