Medicii șpăgari au fost trimiși în judecată

Cei doi medici clujeni care ajutau pacienții să se pensioneze ilegal în schimbul unor sume de bani au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj.

E vorba de Alexandru Faur, medic în cadrul Cabinetului de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă Cluj, şi de Carmen Teodora Gruiţă, medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.

În cursul acestui anului medicul Alexandru Faur ar fi pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 – 1.500 lei şi a primit efectiv suma totală de 57.600 lei, pentru a le ajuta să obţină pensii de invaliditate în condiţiile în care, în mod normal, unele persoane nu ar fi beneficiat.

În total, medicul ar fi primit pentru ‘serviciile sale’ suma totală de 36.250 lei, precum şi diferite produse alimentare şi băuturi alcoolice.

De asemenea, Carmen Teodora Gruiţă, în calitate de medic specialist endocrinolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca, ar fi primit de la pacienţi, direct sau prin intermediul aceleiaşi inculpate, sume de bani cuprinse între 150 şi 350 de lei (în total 1.500 lei) precum şi produse alimentare, în schimbul eliberării documentelor medicale necesare încadrării pacienţilor în grad de invaliditate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

The post Medicii șpăgari au fost trimiși în judecată appeared first on City News.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole