Medic de familie renunță la pacienţii care refuză vaccinarea anti-COVID

Un doctor de familie din județul Călărași a anunțat pe pagina sa de Facebook că îi va elimina din lista sa de medic pe toți cei care refuză vaccinarea anti-COVID, întrucât îi va fi imposibil să continue colaborarea cu pacienţii care nu au încredere în recomandările pe care le face.

„În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculari și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri, chiar și în cele nou apărute sau schimbate în acești ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activității de prevenție. În toți acești ani am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic. Ceea ce a și făcut”, a scris dr. Cătălin Petrencic pe pagina sa de Facebook.

Cu câteva zile înainte de a-și anunța pacienții că trebuie să plece la alt medic dacă refuză să se vaccineze, dr. Petrencic a scris pe Facebook despre un sondaj de opinie pe care l-a efectuat în rândul persoanelor peste 65 de ani și al bolnavilor cronici.

„Din 19, se vor vaccina 10 (52,63%), nu se vor vaccina 2 (10,52%), se mai gândesc 7 (36,84%). Nu i-am întrebat însă dacă se vor mai vaccina dacă vaccinarea s-ar efectua la Oltenița, 30 km, sau Călărași, 40 km, de teamă să nu-i sperii și mai mult, mai ales că mai mult de jumătate din ei ar trebui să meargă la centrul de vaccinare cu autobuzul. Cred că dacă nu se va face un centru de vaccinare și în Mănăstirea procentul refuzului va depasi 50%. Dezastru!”

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole