Maratonul Visit Covasna 2020 a fost anulat

A doua ediție a Maratonului „Visit Covasna”, organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Covasna și Asociația Fitness Tribe nu va avea loc în acest an din cauza restricțiilor impuse pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Organizatorii spun că decizia de a nu organiza evenimentul sportiv care trebuia să aibă loc în data de 20 septembrie a fost luată în urmă cu câteva luni, iar concurenții se așteptau, astfel încât nici măcar înscrierile nu au fost demarate.

Cu toate acestea, evenimentul de pe pagina de Facebook a fost anulat abia luni.

„De fapt nici nu am început înscrierile pentru că ne tot gândeam dacă să organizăm, sau să organizăm mai târziu, era o discuție care ținea de câteva luni cu cei de la Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului Covasna și decizia anulării de fapt am luat-o de mai mult timp. Participanții știau, nu am strâns deloc bani anul ăsta. Noi cam prin luna mai începeam, dar atunci eram în plină pandemie și am zis să nu începem ca să nu fie probleme. Am crezut totuși că va fi mai bună situația și vom putea organiza ceva, poate nu de anvergura evenimentului de anul trecut, dar măcar un 10K, chiar dacă nu facem maratonul pe distanța de 42 km, dar să organizăm ceva ca să nu lipsească evenimentul din acest an. Problema e că e nevoie de cel puțin o lună de muncă să organizezi iar acum o lună noi nu știam ce va fi săptămâna asta, trebuiau și o grămadă de avize de la DSP, iar oamenii trebuiau să poarte mască de protecție. Noi încă din martie am vrut să anunțăm că nu ținem dar am tot avut discuții dacă să organizăm mai târziu. Într-un final cred că asta e decizia mai bună pentru că este un maraton, deci îți trebuie timp să te pregătești”, ne-a spus Csanád Birtalan, unul dintre organizatori.

Competiția de anul trecut a avut trei probe: maraton, 10K și ștafetă 4, constând în parcurgerea contracronometru, în alergare sau mers, a unui traseu stabilit și marcat, iar în acest an, datorită cererii mari, organizatorii aveau în plan introducerea unei probe de semimaraton.

„Sperăm ca totul să revină la o normalitate și atunci anul viitor vom organiza. Anul trecut când am terminat Maratonul Visit Covasna am avut o ședință cu cei de la Turism și am făcut o strategie pentru anul ăsta, (…) am fi vrut să băgăm o probă de semimaraton pentru că anul trecut a fost cerință și am fi avut probele 10 km, semimaraton și maraton. La anul probabil vom face ce am plănuit pentru acest an, și probabil atlele vor fi și standardele, deja vom avea un an și jumătate experiență cu pandemia și o să știm la ce să ne așteptăm. Asta e problema că nu este nicio claritate, deci dacă se spunea din prima că ai voie să organizezi evenimente cu 200 de persoane, să zicem, atunci puteam lansa înscrierile, dar când lucrurile se schimbă de la o zi la alta nu prea merge”, ne-a mai spus președintele Asociației Fitness Tribe, Csanád Birtalan.

Prima ediţie a maratonului „Visit Covasna” a avut loc în luna septembrie a anului trecut, startul fiind dat atunci din campingul Valea Zânelor din staţiunea Covasna. Sportivii au alergat pe asfalt, urmând un traseu care a trecut prin localitățile Zăbala, Tamaşfalău, Surcea, Telechia, Brateş şi Pachia, cunoscute pentru castelele, conacele, apele minerale şi peisajele deosebit de frumoase.

Scopul competiției este de a promova mişcarea, stilul de viaţă sănătos, precum şi potenţialul turistic al judeţului.

(Ioana Ardeleanu)

Share

The post Maratonul Visit Covasna 2020 a fost anulat appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole