Maramureșul dă startul campaniei naționale „Let`s Do It, Romania! Ziua de curățenie generală va fi pe 18 septembrie 2021!

Maramureșul dă startul campaniei naționale „Let`s Do It, Romania! Ziua de curățenie generală va fi pe 18 septembrie 2021!

Acțiunea de ecologizare se va desfășura pe data de 18 septembrie 2021.

Anul acesta doar 29 de județe s-au înscris la cea mai mare acțiune de responsabilitate civică, Maramureșul a ales să fie prezent.

La ultimele ediții Maramureșul   a ocupat locul I , cu cel mai mare număr de voluntari prezenți din care peste 5000 doar din Baia Mare.

O nouă provocare este lansată  de coordonatorul județean Pop Silvia, prin invitația adresată celor care respectă natura și militează pentru un mediu curat:

“Vă invităm să fiți alături de noi la evenimentul Let`s Do It, Romania! Acțiunea de ecologizare se va desfășura pe data de 18 septembrie 202.Acțiunea din acest an este atipică. Nu avem  parteneriat /protocol incheiat cu Ministerul Educatiei  doar cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

Vom sta la dispoziția autorităților locale/instituțiilor publice/voluntarilor  care doresc sa se implice, vom sprijini și monitoriza buna desfașurare a acestui eveniment.

Pentru a se asigura că acțiunea se desfășoare în condiții de maximă siguranță în contextul pandemiei COVID-19, trebuie să se țină cont de următoarele măsuri:

o Pe toată durata acțiunii voluntarii vor purta măști de protecție, astfel încât să le acopere nasul și gura;

o Voluntarii trebuie să aibă soluții pentru dezinfectarea mâinilor;

o Fiecare participant trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 1 m față de ceilalți participanți.

o Este interzisă organizarea de acțiuni de curățenie în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori.

o Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 100 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 3/1000 de locuitori, dar mai mare de 2/1000 de locuitori.

o Este interzisă orgzanizarea de acțiuni de curățenie cu mai mult de 500 de participanți/zona în localitățile cu o incidență la 14 zile mai mică de 2/1000 de locuitori. ”

Pentru înscrieri și detalii  puteți accesa : https://membership.letsdoitromania.ro/  sau maramures@letsdoitromania.ro ,  popsilviabm@gmail.com ( Pop Silvia, coordonator județean, președinte Asociația Garda Ecologică Baia Mare, tel.0740855298)

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole