MARAMURES: Trei bărbați urmariți penal pentru falsificare de acte medicale. Peste 1700 de documente oficiale falsificate…

MARAMURES: Trei bărbați urmariți penal pentru falsificare de acte medicale. Peste 1700 de documente oficiale falsificate…

 În urma activităților de urmărire penală efectuate în cadrul unui dosar penal, miercuri, 09 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au dispus extinderea urmăririi penale cu privire la alte 1758 acte materiale ale infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Cercetările au relevat faptul că în perioada 24.07.2020 – 04.02.2021 unul dintre bărbați ar fi falsificat, prin contrafacere 1776 de documente oficiale

Documentele au fost falsificate la solicitarea celorlalți doi bărbați, aceștia din urmă punându-le ulterior la dispoziția clienților pe care-i transportau cu microbuzele pe ruta România-Austria și retur.

Documentele falsificate au fost utilizate ulterior de către solicitanți la intrarea pe teritoriul Austriei și/sau altor state, cu scopul evitării plasării acestora în carantină, în contextul măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei Covid.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, fiind solicitate autorităților austriece date cu privire la utilizarea documentelor falsificate, cu scopul tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole