Mancare saracului de ieri, trufandaua de astazi. Cartoful nostru cel de toate zilele devine un lux pentru romani

Daca si cartofi am ajuns sa luam la bucata, unde vom ajunge?

Ministrul Agriculturii, Petre Daea aproba preturile exorbitante din pietele romanesti. “Pretul cartofilor este absolut normal. Cartoful a fost recoltat anul trecut. Costurile suplimentare se regasesc in acest pret.”

Daca aceasta este normalitatea, unde este anormalul? Cumva valoarea pensiilor sa fie cea anormala? Daca un cartof a ajuns sa coste 1 leu, si acest lucru este absolut corect pentru conducere, batranul cu 600 lei pe luna pensia va manca cu portia. De atata pofta va atenta si la coaja acestuia. La cat suntem de inventivi si cu spirit de supravietuire, cu siguranta vor iesi niste snitele din coaja de cartof delicioase.

Romanul de rand dadea acestei legume nenumarate intrebuintari, printre care si curative. Se stie faptul ca este folosit in tratarea durerilor de cap, de stomac si combate durerile reumatice. Ai nevoie de o jumatate de kilogram de cartofi pe care-i fierbi in coaja. Ii scurgi de apa, ii zdrobesti, iar dupa ce se racoresc putin, ii aplici pe zona dureroasa, pe care o acoperi cu un tifon si o bucata de panza. Tii cataplasma aproximativ o ora, si gata durerea. Stiati ca in tratamentele externe, cartofii au efect emolient si calmant? Iritatiile si eruptiile de pe piele trec mai usor daca pui pe zona cu probleme putina faina de cartof.

Parea simplu si la indemana oricui. Acum nu mai este asa…

Romanii de rand vor ramane si nemancati, si netratati.

 

 

Sursa: InfoBraila.ro – vezi articolul

Alte articole