MAE, anunț pentru românii care vor să plece în Grecia și Bulgaria. Ce se întâmplă cu Podul Prieteniei

Reprezentanții MAE au transmis o informare importantă luni pentru românii care se deplasează în Grecia și Bulgaria, în intervalul 19-26 iunie 2022. În această perioadă au loc lucrări de reabilitare în punctul de frontieră Giurgiu – Ruse, pe tronsonul bulgar al Podului Prieteniei.

MAE anunță că sunt lucrări în zona Podului Prieteniei. Traficul, pus în dificultate

Drept urmare, pe timpul zilei, în zona de reparație va fi trafic îngreunat, cu timp mare de așteptare, deoarece va exista o singură bandă de circulație. Noaptea, însă, deplasarea se va putea efectua în mod normal.

”În contextul întârzierilor înregistrate la unele puncte de trecere a frontierelor dintre Republica Bulgaria, Republica Elenă și Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Republica Elenă sau Republica Turcia că, prin punctul comun de frontieră dintre România și Republica Bulgaria, Giurgiu-Ruse,  în perioada 19 – 26 iunie 2022, se desfășoară pe tronsonul bulgar al podului Prieteniei Giurgiu – Ruse lucrări de reabilitare a suprafeței drumului național I-2, pe ruta Ruse-Razgrad, de la km 0 + 000 la km 1 + 057. Pe timpul nopții, segmentul de drum va fi liber pentru circulația rutieră.

Pe timpul zilei, în zona de reparație a Podului, traficul rutier se va desfășura pe o singură bandă de circulație, fiind dirijat de indicatoare și semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menționată, se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați pentru trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

De asemenea, MAE a enumerat o serie de puncte de trecere a frontierei bulgare, astfel încât să nu se creeze aglomerație prea mare pe traseu.

”Pe acest fond, MAE recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei bulgare deschise traficului internațional, după cum urmează:

-la frontiera româno-bulgară: Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipnița–Kainardja și Dobromir–Krushari (ultimile două puncte cu orar de funcționare între orele 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov–Silitra, Bechet–Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry) și Zimnicea-Svishtov (ferry) (ultimele două puncte cu program de funcționare între orele 08:00-20:00);

-la frontiera bulgaro-elenă: Kulata–Promachonas; Makaza–Nimfea (masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t); Ilinden–Exohi (traseu ocolitor pentru PCTF Kulata, ruta spre Kavala); Kapitan Petko Voivoda–Ormenion (ruta spre Alexandropolis); Zlatograd–Termes și Ivaylovgrad–Kiprinos (ultimile două punctedoar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t).

-la frontiera bulgaro-turcă: Kapitan Andreevo–Kapikule; Lesovo–Hamzabeyli; Malko Târnovo–Derekoy (ultimul punct de trecere a frontierei prezintă o infrastructură redusă și înregistrează în mod constant timpi măriți de așteptare)”, a mai comunicat MAE.

Șoferii, sfătuiți să aibă cu ei suficiente resurse

Totodată,  instituția le recomandă șoferilor să circule regulamentar și cu răbdare, pentru evitarea incidentelor, dar și să aibă cu ei resursele necesare unui drum lung.

”Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare, iar companiile românești de transport internațional de marfă / pasageri să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei, și asigurarea resurselor necesare de apă și alimente persoanelor transportate”, a mai detaliat MAE.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole