Lucrările pe Podul Prieteniei, ce face legătura între România și Bulgaria, vor continua până spre sfârșiyul acestei luni…

Drumarii bulgari au anunțat reparații pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse în perioada 18 iunie – 26 iunie pe timpul zilei atunci când traficul spre și dinspre Bulgaria este cel mai intens.

Dată fiind perioada redusă, de aproximativ o săptămână, reparațiile sunt doar la stratul de uzură, dar în plin sezon turistic cozile vor fi și mai mari, după cum anticipează Poliția de Frontieră.

Informarea privind reparațiile vine după ce, la începutul lunii, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că l-a ,,rugat” pe omologul său să amâne pentru la toamnă lucrările programate să înceapă în iulie.

,,Direcția Regională ce aparține Poliției de Frontieră Bulgare Ruse a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu,cu privire la faptul că în perioada 18-26.06.2022, pe teritoriul Bulgariei,  va fi reabilitată suprafaţa Drumului Național I-2, pe relația Ruse-Razgrad, de la km 0+000 până la km I + 057/Podul Dunării, fiind realizate lucrări de reparaţie a carosabilului.”

De asemenea, s-a precizat faptul că ”lucrările de reabilitare la pavajul asfaltic din porțiunea bulgară a podului se vor desfășura numai pe timp de zi, această activitate fiind semnalizată cu indicatoare rutiere, iar pe timp de noapte, drumul va fi liber pentru trafic” – a transmis Poliția de Frontieră.

În timp ce CNAIR a făcut reparații capitale în 2015 – 2016 ), partea bulgară nu a avut decât lucrări de întreținere. Podul are o singură bandă/sens, este pe principala ruta comercială și turistică pentru Bulgaria, Grecia și Turcia, iar în sezon reparațiile ar duce la formarea unor cozi uriașe

Pe perioada  verii, pentru fluidizarea tranzitului turiștilor, polițiștii de frontieră opresc pentru scurte perioade de timp fluxul de camioane. În această perioadă, în ciuda traficului intens, polițiștii de frontieră giurgiuveni s-au mobilizat exemplar reușind să evite ambuteiajele la intrarea în țară autoturismelor.

De precizat că Podul Giurgiu – Ruse, inaugurat în 20 iunie 1954, este administrat în comun de România și Bulgaria.

(Jurnal)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole