Lucrări de întreținere pe un drum județean din Cluj. Se toarnă și un nou strat asfaltic

Lucrările de întreținere pe drumul județean 161K dintre Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie se apropie de final. Lucrările au intrat în faza așternerii stratului de balast stabilizat, ca etapă premergătoare asfaltării.

Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector de drum în lungime de peste 21 de kilometri, cuprins între km 0+000 și km 21+120. Totodată, acestea se vor finaliza cu asfaltarea unui tronson de aproximativ 8 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 6+500 și 14+400.

„Sunt lucrări mai mult decât necesare și utile întrucât acest drum face legătura între DJ 109C, pe direcţia Gherla, şi drumul naţional DN 16, pe direcţiile Apahida – Cluj-Napoca precum și spre cele două județe vecine, Bistrița-Năsăud și Mureș”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În prealabil, au fost executate lucrări constând în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, așternerea stratului de piatră spartă, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea unor podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona căii de rulare.

După asfaltarea tronsonului vizat, în vederea completei finalizări a lucrărilor, vor fi executate lucrări constând în refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația  impune acest lucru.

The post Lucrări de întreținere pe un drum județean din Cluj. Se toarnă și un nou strat asfaltic appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole