Lucrări de cadastru demarate în cinci comune gălățene

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Galați a anunțat începerea lucrărilor de cadastru în alte cinci comune din județul Galați. Este vorba despre comunele Munteni – 6.892 hectare, Liești – 6.214 ha, Vânători – 4.399 ha, Inde-pendența – 3.404 ha și Șendreni – 1.994 ha.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de UAT-uri din 37 de județe.

În județul Galați, dintre cele 9 comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea ca-dastrului, 2 sunt în lucru (Frumuşiţa și Ivești). Pentru celelalte 2 comune care au rămas neatribuite (Barcea și Beresti-Meria), ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație.

The post Lucrări de cadastru demarate în cinci comune gălățene first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole