Lodovic Orban a demisionat de la şefia Camerei Deputaţilor

Fostul preşedinte al PNL a precizat că au fost mai multe motive pentru care a recurs la acest gest, motivul principal fiind acela că nu mai poate fi părtaş la deciziile unei conduceri instalată cu forţa în fruntea partidului. „Am anunţat această demisie deoarece eu consider că, pentru a putea gira astfel de funcţii în statul român, trebuie să ai legitimitate, care este oferită de votul cetăţenilor acordat partidelor care se prezintă în alegeri. Atâta timp cât nu mai sunt preşedinte al PNL, consider că nu mai pot exercita această funcţie. Motivul principal însă este legat de faptul că nu mai pot să fiu părtaş la deciziile unei conduceri instalată cu forţa în fruntea PNL, decizii care nu mai au nicio legătură cu angajamentele PNL făcute în campania electorală. Am promis românilor patru ani de stabilitate, de pace politică, patru ani de guvernare de centru-dreapta, patru ani în care să investim, să construim, să asigurăm o creştere economică, să asigurăm creşterea veniturilor pentru cetăţeni. Să asigurăm un adevărat salt în dezvoltarea României“, a declarat Orban, care consideră că noua echipă de conducere au încălcat în picioare toate promisiunile făcute în faţa românilor. Mai mult, acesta este de părere că „gruparea demolatoare“ a decredibilizat total, în doar trei luni, un partid cu o tradiţie de peste 146 de ani.

Ludovic Orban mai spune că demisia reprezintă o eliberare şi un nou început. „Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susţinut pe Cîţu, în frunte cu Klaus Iohannis? Au călcat în picioare democraţia în interiorul partidului şi au impus o conducere împotriva voinţei reale a membrilor PNL. Iar după ce au impus-o, au încălcat în picioare toate promisiunile făcute în faţa românilor. Eu nu pot să fiu părtaş la trădarea cetăţenilor care şi-au exprimat încrederea în PNL. Nu pot să fiu complice la decizii care trebuiau să mă forţeze să încalc democraţia, principiile constituţionale, numai pentru interese meschine politicianiste. (…) Pentru mine, demisia reprezintă o eliberare şi un nou început“, a afirmat fostul preşedinte al PNL.

Reamintim că Ludovic Orban a anunțat că demisioneză de la conducerea Camerei Deputaților încă din 25 septembrie, imediat după ce a pierdut șefia PNL. El și și-a depus demisia la sediul partidului, spunând că îi dă termen 15 zile lui Florin Cîțu pentru a-i depune demisia la Cameră. El motiva că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui pesedist.
Funcția de președinte al Camerei Deputaților este una extrem de importantă în activitatea parlamentară, ea fiind una decizională la legi în multe domenii importante, precum justiția.

Sursa: indiscret.ro – vezi articolul

Alte articole