LOCAL | Procesiunea de Florii a unit botoșănenii în iubire de Hristos – FOTO

Cu bucuria Întâmpinării Mântuitorului Hristos în inimi, așa au parcurs astăzi botoșănenii pelerinajul devenit tradiție de Florii, Peste 1500 de oameni s-au adunat din toate colțurile orașului la Biserica Sfântul Dimitrie din municipiu pentru a cânta cu inimile pline de credință ,, Osana! Osana! Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului”. După o săptămână ploioasă și un frig pătrunzător, sâmbătă soarele a strălucit ca un dar pentru credința oamenilor care an de an așteaptă să se roage împreună într-un pelerinaj al iubirii de Hristos. Zeci de preoți, dascăli, cântăreți bisericești, tineri, parcă din ce în ce mai mulți tineri, copii, adulți de toate vârstele, flancați de jandarmii care au arătat înțelegere pe tot parcursul evenimentului, cu toții cu flori în mâini au parcurs traseul stabilit. De la Biserica Sfântul Dimitrie, procesiunea s-a oprit la Biserica Sfântul Vasile cel Mare, apoi la Biserica Roseti, iar în final la Biserica Sfinților Petru și Pavel. Pe tot parcursul pelerinajului, credincioșii au intonat cântece bisericești.

Preotul Petru Fercal a ținut o predică plină de învățăminte adânci.

,,Suntem îndemnați în aceste vremuri de post, și iată am ajuns în Ajun de Săptămâna Sfintelor Pătimiri, să învățăm de la Mântuitorul să avem pace și înțelegere între noi. Suntem frați, nu trebuie să ne jignim, să ne prigonim, nu trebuie să pornim la acte necugetate, pentru că istoria ne dă nenumărate exemple prin care s-au distrus nu numai vieți, ci și credință, și sentimente și opere de artă, și comuniune, și înțelegere. Trebuie să ajungem la acea gândire și lucrare duhovnicească, ca toți să fim una. Și putem ajunge la această trăire și stare ascultând de Mântuitorul”, a spus părintele Fercal.

The post LOCAL | Procesiunea de Florii a unit botoșănenii în iubire de Hristos – FOTO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole