LOCAL | Peste 200 de elevi botoșăneni au aflat de la polițiști cât de periculoasă este tentaţia etnobotanicelor

Campanie de informare a elevilor botoșăneni pe problematica prevenirii   consumului de droguri

 

În perioada 15-16 mai a.c.,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani au desfăşurat o serie de activități alături de elevii Liceului ,,Ştefan Luchian’’ Ștefănești,  ai Liceului Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt’’ Vorona și ai Școlii Gimnaziale ,,Raluca Iurașcu’’ Joldești . 

Tinerii au primit recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc, implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenţei, precum şi recomandări de petrecere a timpului liber departe de tentaţia etnobotanicelor. Aproximativ 200 de elevi au stat de vorbă cu polițiștii și au primit informații de la aceștia referitoare la potențialele pericole cu care se pot confrunta la această vârstă.

Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor doua instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, comisie ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017.

În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul parteneriatului  derulat IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

 

The post LOCAL | Peste 200 de elevi botoșăneni au aflat de la polițiști cât de periculoasă este tentaţia etnobotanicelor appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole