LOCAL | Mii de adulți și copii la acțiunile de prevenire a accidentelor casnice – FOTO

În ultimele cinci luni, pompierii militari și voluntari au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani în Dorohoi, Cordăreni, Corni, Flămânzi și Ștefănești.

La aceste acțiuni au participat peste 4.000 de adulți și copii.

Unic la nivel național, proiectul “Un cămin sigur pentru copilul tău!”, își propune prevenirea accidentelor casnice în care sunt implicați copiii sub 5 ani.

Dezvoltarea conceptului de „Un cămin sigur pentru copilul tău! ” a fost impusă de faptul că, anual, cca. 1500 de copii botoșăneni ajung la spital după ce s-au intoxicat cu substanțe toxice, s-au opărit, au înghițit corpi străini ori au suferit diferite traumatisme, înregistrându-se o creștere semnificativă de la un an la altul.

Având în vedere faptul că broșura conține zece sfaturi utile pentru părinți, data de 10 a fost declarată ziua campaniei.

Astfel, în fiecare lună, pe data de 10, sunt organizate acțiuni de informare și educare a adulților, fiind prezentate pericolele concrete la care sunt expuși copiii din cauza neglijenței, dar și măsurile ce trebuie luate pentru a fi evitate astfel de accidente.

Primele localităţi vizate în cadrul campaniei sunt cele în care s-au produs tragedii în urma cărora şi-au pierdut viaţa copii, ca urmare a accidentelor casnice, exemplele fiind încă vii în memoria comunităţilor.

Campania se bucura de sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, voluntarilor din cadrul proiectului național “Salvator din pasiune”, a preoților, a cadrelor didactice, medicilor de familie, dar și a asistenților sociali.

Conceptul de un cămin sigur pentru copilul depășește granițele județului Botoşani, pompieri din alte trei județe exprimându-și intenția de a promova campania.

The post LOCAL | Mii de adulți și copii la acțiunile de prevenire a accidentelor casnice – FOTO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole