LOCAL | Etapa a II-a a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă și-a desemnat câștigătorii – FOTO&VIDEO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat si desfasurat, astazi, etapa a II-a a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Competiţia a reunit la start loturile reprezentative ale Detaşamentelor de Pompieri Botoşani şi Dorohoi. Obiectivul fundamental al concursului este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Abilităţile sportive, rezistenţa psihică şi spiritul de echipă ale servanţilor-pompieri participanţi la competiţie au fost verificate prin intermediul probelor “scara de fereastră”, “pista cu obstacole pe 100 m”, “stafeta 4×100 m” şi “realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

La “scara de fereastră”, primul loc a fost obținut de plt.adj. Doru Dutcovschi. Pe a doua treapta a podiumului a urcat plt.maj. Dorin Sobariu, iar pe locul III s-a clasat plt.adj. Gabriel Giurgiu.

La “pista cu obstacole pe 100 m”, primul loc a fost ocupat de plt.maj. Dorin Sobariu, locul II de plt.adj. Doru Dutcovschi si locul III de plt. Marius Neculai.

“Stafeta 4×100 m” si “Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă” au fost câştigate de lotul reprezentativ al Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

Cei mai buni concurenţi vor fi selecţionaţi pentru lotul reprezentativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, care urmează să se pregătească în vederea participării la faza interjudeţeană a concursului, etapa a III, care se va desfăşura în judeţul Iași in perioada 29 iulie – 2 august.

The post LOCAL | Etapa a II-a a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă și-a desemnat câștigătorii – FOTO&VIDEO appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole