LOCAL | Consilier municipal botoșănean: ,,Vă rog, interveniți de urgență și protejați medicii!”

Consilierul municipal botoșănean, Gabriel Tănasă, a tras un semnal de alarmă pe pagina sa de facebook, cu privire la situația reală a stocurilor de echipamente din Spitalul Județean ,, Mavromati” și a cerut măsuri urgente.

,,Situatia de la Spitalul Judetean Mavromati Botosani este una alarmanta! Ieri, viitorul ministru al sanatatii, secretarul de stat Nelu Tataru, s-a intalnit DOAR IN CADRU PRIVAT cu managerul spitalului, cu toate ca medicii si sefii de pe sectii se pregatisera pentru aceasta vizita si doreau sa ii comunice acestuia o lista cu necesarul de echipamente, imperios necesare! In sedinta, managerul spitalului declara ca unitatea medicala e bine pregatita si au tot ce le trebuie, astfel urmand o iesire publica pe posturile de televiziune nationale, in care eram informati ca in judetul Botosani, lucrurile sunt sub control.
Conform medicilor din spital, realitatea este insa cu totul alta :
– Sefii de pe sectii striga dupa echipamente, pentru ca,cei de la urgente, practic cei din linia 1 impotriva Covid19, au la dispozitie astazi un numar de doar 10 combinezoane (fiecare dintre acestea putand fi folosite doar cateva ore), 50 masti tip ffp2 ( masti care sunt suficiente pentru maxim 24 ore) iar viziere si ochelari de protectie nu mai exista deloc ;
– Teste la nivelul judetului nu exista ;
– Personalul medical din Dorohoi, primul care a intervenit in cazul tinerei de 27 ani confirmata cu Covid19, nu a fost nici pana la aceasta ora testat, cu toate ca a fost nevoit sa vina la munca in continuare pana astazi, existand in orice moment riscul ca bolnavii internati cu alte afectiuni sa se poata infecta! Felicitari doamnei doctor Ramona Guraliuc, astazi afland ca pacienta aflata in coma la momentul interventiei sale, este intr-o stare buna;
Fac un apel public catre toti cei in masura sa aduca la cunostinta noului ministru al sanatatii toate aceste aspecte semnalate de catre medicii expusi si care nu au nicio sansa in fata virusului! In aceste momente de criza, va rog in numele cetatenilor din intreg judetul Botosani, sa luati masuri si sa nu mai lasati medicii sa intervina fara echipamente! Salvati macar acum situatia, pentru ca e limpede : conducerea spitatului nu a luat la timp masurile ce se impuneau, nerealizand suficiente achizitii pentru ceea ce se intampla in momentul de fata, ba mai mult, as putea crede ca a preferat sa faca economii la capitolul dotari si nu la cheltuieli de functionare, lucru la moda in multe institutii ale statului,doar pentru a da bine in ochii conducerii Consiliului Judetean, cu toate ca stiau inca de acum 2 luni cat de grav se preconizeaza a fi acest virus.
Va rog inca o data, interveniti de urgenta si protejati medicii astfel incat sa putem fi protejati si noi, cetatenii de rand. Nu mai e momentul sa tinem lucrurile astea ascunse sub pres”, a semnalat consilierul..

The post LOCAL | Consilier municipal botoșănean: ,,Vă rog, interveniți de urgență și protejați medicii!” appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole