LOCAL | Alocațiile pentru copii se dublează!

Alocaţiile pentru copii se dublează. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi 14 ianuarie, decretul pentru promulgarea legii care prevede această măsură. Șeful statului declara că nu are de gând să respingă această lege, încă de săptămâna trecută.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în 9 ianuarie că la acest moment nu are de gând să refuze promulgarea acestei legi. Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget.”, preciza atunci Klaus Iohannis.

După promulgarea acestei legi, alocațiile pentru copii vor fi în cuamntum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

The post LOCAL | Alocațiile pentru copii se dublează! appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole